قوانین بازی
1- شما باید مبلغ دلخواهی را ( مثلا 1000 تومان) به عنوان سرمایه اولیه انتخاب و در زمانی معلوم، آن را به دو برابر تبدیل کنید و هر بار سرمایه مرحله قبل را دو برابر کنید و این کار را تا 28 مرحله انجام دهید. به تناسب سرمایه و مرحله ای که در آن هستید، مدت زمان معقولی را برای اجرای ایده هایتان در نظر بگیرید و حتما به آن پایبند باشید. ( 1000*2=2000 و 2000*2=4000 و 4000*2=8000 و... )
2- تمرکز بر هدف، مهم ترین اصل این بازی است. شما باید به اهداف تعین شده مالی پایبند باشید و هیچ چیز نباید مانع رسیدن به آن شود.
3- مانند کارآفرینان بزرگ سختکوش باشید و از شکست نترسید. حتی اگر در مرحله دهم این بازی تمام سرمایه شما از دست برود، هیچ اشکالی ندارد. فراموش نکنید سرمایه اولیه شما، فقط 1000 تومان بوده و راه رسیدن به 1.000.000 تومان را به خوبی یاد گرفته اید و می توانید دوباره این مسیر را با سرعت بیشتری پشت سر گذارید.
4- در صورتی که توانستید در یکی از مراحل، سرمایه خود را بیش از دو برابر کنید، مبلغ مازاد را نباید به مرحله بعد انتقال دهید؛ بنابراین، بهتر است با آن پول اضافی برای خود هدیه ای تهیه کنید. ( مثلا اگر در مرحله 3 بودید هدف شما تبدیل 4 هزار تومان به 8 هزار تومان است. اگر درآمد شما بیش از 8 هزار تومان شد، مبلغ مازاد را از گردونه بازی خارج کنید و با همان هشت هزار تومان به بازی ادامه دهید).
5- زمانی که شما به اعداد و ارقام بالایی می رسید، روش های اجرایی در هر مرحله متفاوت می شوند. قطعا تبدیل 500 هزار تومان به یک میلیون تومان، با تبدیل 100 میلیون به 200 میلیون متفاوت است. پس خلاقیت در روش های اجرایی و محاسبات اقتصادی را برای هر مرحله از نو انجام دهید. در مراحل بزرگ شما باید از مشاوره افراد مختلف استفاده و تحقیق و بررسی کنید و حتی برای پیشبرد اهدافتان نیرو استخدام کنید. هدف این بازی در مراحل بالایی این است که شما را وادار کند شم اقتصادی خود را فعال کرده و تمام تمرکزتان را بر توسعه کسب و کار شخصی خود بگذارید. این بازی می خواهد از شما یک بیزنس من با تجربه و اصولی بسازد.
6- این بازی از شما می خواهد کسب و کار خود را از مبالغ کوچک شروع کنید، زیرا هدف آن آموزش همراه با رشد است. لازم است شما درباره چیزهای کوچک هم فکر کنید تا بتوانید از تجربیات اجرایی خود در مراحل بالا استفاده کنید. همچنین در مراحل اول، به دلیل نوپا بودن احتمال شکست بیشتر است و نباید بابت این شکست ها هزینه های سنگین پرداخت کنید.
روش های عملی
در انجمن کارآفرینی میلیاردرهای آینده ایران، با گروهی از جوانان کارآفرین آشنا شدم که این بازی را به صورت آنلاین و در جمع خودشان انجام میدادند و در هر مرحله گزارشی از شیوه های اجرایی کارهایشان می نوشتند.
یکی از مهم ترین ویژگی های این بازی، لزوم توجه شما به شرایط و پتانسیل های اطرافتان است. این شما هستید که باید همه فرصت ها را به شکل پول ببینید و از آنها استفاده کنید.
افرادی که در این مسابقه آنلاین شرکت کرده بودند، هر یک شیوه های منحصر به فردی داشتند و با رشد مراحل بازی، به صورت تخصصی تر فعالیت می کردند.
خرید و فروش کارت شارژ، تهییه و توزیع آلوچه و لواشک، فروش فایل های آموزشی، ارائه خدمات نرم افزاری و کامپوتری، خرید و فروش قطعات کامپیوتر، ارائه مشاوره در خریدهای تخصصی به دوستان و آشنایان، تهیه و توزیع ادویه جات، فروش صنایع دستی، فروش گیاهان دارویی و... از جمله مراحلی بودند که باعث افزایش سرمایه این دوستان از مبالغ نا چیز به چندین میلیون تومان شده بود.
پس چرا معطلید؟ چرا شما هم به فکر تبدیل پتانسیل هایتان به پول نیستید ؟ این را فراموش نکنید که بزرگترین موفقیت ها از کوچک ترین قدم ها آغاز می شوند! اگر شما هم مهارت خاصی دارید، همین الان آن را به فروش بگذارید. استفاده از پتانسیل های دنیای آنلاین و شبکه های اجتماعی، فرصت های بی نظیری برای گسترش کسب و کارهای کوچک به وجود آورده اند. اگر هنر خاصی دارید، محصول یا خدماتی را ارائه کنید و از همین لحظه به فروش آن فکر کنید. شاید باور نکنید، ولی افراد بسیاری به خدمات شما نیاز دارند، فقط باید دست به کار شوید و ایده هایتان را عملی کنید.
جوانی که در ابتدای مقاله به آن اشاره کردم یادتان هست؟ مجریان برگزاری همایش در اواسط برنامه سکه های 50 تومانی را در بین حضار توزیع کردند و از آنها خواستند با توجه به پتانسیل هایی که در سالن همایش وجود دارد، حداقل آن را به دو برابر تبدیل کنند.
شاید باور نکنید، ولی بیش از نیمی از شرکت کنندگان این همایش موفق به انجام این خواسته کوچک نشدند! افرادی که به امید میلیاردر شدن در چنین برنامه ای شرکت کرده بودند، حتی نتوانستند به اندازه 50 تومان خدماتی ارائه دهند!
اما من می خواهم به دو مورد جالب اشاره کنم تا تفاوت اراده ها را متوجه شوید؛
1ـ پس از توزیع سکه ها و انجام پذیرایی حاضران در همایش، خانم میانسالی بلند شدند و با نایلونی که همراه داشتند، در بین جمعیت اعلام کردند در ازای دریافت سکه، حاضرند ظروف یک بار مصرف پذیرایی را از روی میز مهمانان بردارند تا نیازی به جابجایی حضار نباشد و میزشان نیز خلوت شود و جالب اینجاست بسیاری از این پیشنهاد استقبال کردند و سرمایه هایی که قرار بود با آن یک کسب و کار کوچک راه اندازی کنند را به ایشان دادند.
2- جوانی حدودا 18 ساله که در زمینه فروش اینترنتی مسابقات کشتی کج فعال بود، با پرداخت سکه اش به مجری برنامه که سرمایه اولیه کسب و کارش بود، میکروفن سالن را برای لحظاتی اجاره کرد و به معرفی خودش و کسب و کارش پرداخت. جالب اینجاست که تعدادی سی دی را در همان سمینار به علاقه مندان کشتی کج فروخت و حدود 50 هزار تومان در آمد کسب کرد.
به نظر من، ذکر چنین مثال هایی باعث می شود تا ما با دقت بیشتری به محیط اطرافمان توجه کرده و باور کنیم با فعال کردن کارآفرین درونمان می توانیم به موفقیت های چشمگیری دست پیدا کنیم.
به شما پیشنهاد می کنم، ایده ها و نظریاتتان را با دیگر دوستان، در همین مقاله در میان بگذارید تا شاید راهگشای کسب و کاری باشد. ما معتقدیم دنیای کسب و کارهای امروزی دیگر دنیای کارمندی نیست و هر کس باید در کسب و کار شخصی خودش پیشرفت کند و اصول توسعه کسب و کار های کوچک را هم بداند.
عظیم ربیع زاده
نظرات شما عزیزان:
موضوعات مرتبط: ایران ، اجتماعی ، ،
برچسبها: